Praktyka pokazała, że nie ma takiego produktu, z którego nie można zrobić mięsa mielonego! Te proste i różowe kotlety są wykonane z najdelikatniejszego tuńczyka w puszce. A dzięki ziemniakom w składzie są również obfite.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- ziemniaki - 2 kawałki
- kukurydza - 4 art.
- cebula - 0.5 kawałki
- szczypiorek - 2-3 stem
- czosnek - 2 ząbki
- bułka tarta - 3 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- sól - 0.5 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki w mundurkach do miękkości, obierz i zetrzyj.
Spuść płyn z tuńczyka i kukurydzy.
Posiekaj zwykłą i zieloną cebulę z czosnkiem i wymieszaj wszystkie składniki.
Dodaj jajko, bułkę tartą, sól i pieprz i ponownie wymieszaj.
Uformuj niezbyt grube kotlety i usmaż je z obu stron na oleju roślinnym. W razie potrzeby można panierować w bułce tartej lub sezamie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy