sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z wołowiną, koreańską marchewką i marynowaną cebulą

20 min
4 porcje
Sałatka warstwowa z wołowiną, koreańską marchewką i marynowaną cebulą
Anzhela, stock.adobe.com
0

Prosta i bardzo smaczna sałatka warstwowa. Koreańska marchewka i marynowana cebula wystarczą, aby danie było soczyste. Wolę nie używać majonezu, po prostu dodaję trochę oleju roślinnego po każdej nowej warstwie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, obrane jajka i cebulę.

Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz.

Wymieszaj cebulę z cukrem i octem winnym. Przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 15 minut.

Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: jajka, wołowina, marynowana cebula, zielony groszek i koreańska marchewka. Po każdej warstwie dodaj trochę soli, pieprzu i lekko skrop olejem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy