Alternatywa dla popularnego koreańskiego kimchi. Sałatka jest przygotowywana szybciej i znacznie łatwiej. Proces gotowania można podzielić na dwa etapy: marynowanie kapusty i dodawanie marchewki. Dosłownie 1 godzina i pyszne danie już na stole.
Składniki
- kapusta (Biała) – 500 g
- koreańska marchewka - 300 g
- czosnek - 2 ząbki
- Adjika - 2 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- ocet winny - 2 art.
- kurkuma - 0,5 łyżeczka
- papryka - 1 CZ. l.
- mielona czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój białą kapustę na małe kwadraty.
Połącz cukier, ocet, olej, paprykę, kurkumę, sól i zmieloną czerwoną paprykę.
Wlej kapustę otrzymaną roztworem, umieść ładunek na wierzchu i usuń na 1 godzinę na bok.
Dodaj Adjikę, koreańską marchewkę, czosnek przepuszczony przez prasę i jeszcze raz wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy