sałatki 22.01.2022

kapusta po koreańsku

20 min
4 porcje
Kapusta po koreańsku
Julia Padina, stock.adobe.com
0

Alternatywa dla popularnego koreańskiego kimchi. Sałatka jest przygotowywana szybciej i znacznie łatwiej. Proces gotowania można podzielić na dwa etapy: marynowanie kapusty i dodawanie marchewki. Dosłownie 1 godzina i pyszne danie już na stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój białą kapustę na małe kwadraty.

Połącz cukier, ocet, olej, paprykę, kurkumę, sól i zmieloną czerwoną paprykę.

Wlej kapustę otrzymaną roztworem, umieść ładunek na wierzchu i usuń na 1 godzinę na bok.

Dodaj Adjikę, koreańską marchewkę, czosnek przepuszczony przez prasę i jeszcze raz wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy