sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem"Świnka"

40 min
4 porcje
Śledź pod futrem
san_ta, stock.adobe.com
0

Czekasz na gości w domu i chcesz zrobić przyjemne wrażenie na wszystkich? Dzielę się przepisem na śledzie pod futrem "Świnka". Ta sałatka zachwyca każdego, kto zbiera się przy świątecznym stole!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść śledzie ze skóry i płetw, wypatrosz, pokrój na małe kawałki.

Zetrzyj jajka i gotowane warzywa na grubej tarce. Posiekaj cebulę nożem.

Połóż śledzie, cebulę i ziemniaki na płaskim talerzu. Dodaj sól, pieprz i majonez.

Na wierzch ułóż marchewki, jajka i buraki zmieszane z majonezem. Spłaszcz sałatkę widelcem, nadając jej zaokrąglony kształt.

Ze skrawków buraków zrób ogon, uszy i Prosiaczek. Połóż oczy w kręgach białek, przyklej goździki. Rozłóż pietruszkę i kwiaty marchewki wokół.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy