Podawaj sałatkę owocową w arbuzie. Jest piękny, pyszny i bardzo prosty. Możesz ozdobić naczynie kwiatami i pachnącymi zieleniami. Arbuza radzę najpierw schłodzić. Aby to zrobić, zawiń go w mokry ręcznik i włóż do lodówki.
Składniki
- arbuz (schłodzony) – 1 rzecz
- Winogrona (bez pestek) – 100 g
- brzoskwinie (średnie) – 2 kawałki
- jabłka (średnie) – 2 kawałki
- lód - 5 kostki
- sok z cytryny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój arbuza w poprzek na dwie części.
Wybierz miąższ i pokrój na małe kawałki.
Opłucz jagody winogron, osusz i pokrój na pół.
Jabłka obrać z nasion, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Brzoskwinie opłucz, przekrój na pół, usuń pestki i pokrój na małe kawałki.
Wymieszaj przygotowane owoce i jagody z kostkami lodu. Pozwoli im to dłużej zachować świeżość.
Napełnij półfabrykat arbuza i natychmiast podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy