Funchoza jest idealna do robienia sałatek w stylu azjatyckim. Gotuje się natychmiast, nie gotuje, nie skleja się i jest dobry na zimno. Pozostaje tylko dodać wędzonego kurczaka i warzywa do smaku.
Składniki
- wędzony kurczak - 200 g
- Funchoza - 100 g
- marchew - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- Shiitake - 100 g
- orzechy - 1 garść
- sos sojowy - 2 art.
- Sezam - 2 art.
- olej sezamowy - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój shiitake w cienkie paski i smaż do miękkości.
Pokrój wszystkie warzywa i kurczaka w te same cienkie paski.
Zalej funchozę wrzącą wodą i gotuj zgodnie z instrukcją.
Posyp sałatkę sezamem i orzechami i dopraw sosem sojowym z olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy