pierwsze dania 25.03.2022

barszcz ukraiński z czerwoną kapustą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z czerwoną kapustą
Tatiana, stock.adobe.com
0

Kolejny bardzo prosty sposób na urozmaicenie klasycznego ukraińskiego barszczu leży dosłownie na powierzchni. Możesz po prostu zastąpić zwykłą czerwoną kapustę! Ponadto okaże się jeszcze jaśniejszy i bogatszy fioletowy kolor, nawet w powolnej kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę wodą w misce multicookera i gotuj przez 1,5 godziny w trybie gotowania zup.

Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj kapustę, posiekaj ziemniaki i cebulę.

Po godzinie wyślij kapustę, ziemniaki i buraki do wołowiny.

Po kolejnych 10 minutach – cebula, marchew, pomidor i przyprawy. Mieszaj i gotuj do końca programu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy