Kolejny bardzo prosty sposób na urozmaicenie klasycznego ukraińskiego barszczu leży dosłownie na powierzchni. Możesz po prostu zastąpić zwykłą czerwoną kapustę! Ponadto okaże się jeszcze jaśniejszy i bogatszy fioletowy kolor, nawet w powolnej kuchence.
Składniki
- wołowina - 300 g
- Burak - 2 kawałki
- czerwona kapusta - 250 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 300 g
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij wołowinę wodą w misce multicookera i gotuj przez 1,5 godziny w trybie gotowania zup.
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj kapustę, posiekaj ziemniaki i cebulę.
Po godzinie wyślij kapustę, ziemniaki i buraki do wołowiny.
Po kolejnych 10 minutach – cebula, marchew, pomidor i przyprawy. Mieszaj i gotuj do końca programu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy