pierwsze dania 22.01.2022

zupa z królika, warzyw i jęczmienia perłowego

1 godz. 30 min.
6 porcji
Zupa z królika, warzyw i jęczmienia perłowego
Yulia, stock.adobe.com
0

Królik jest rzadko spotykany na naszym stole. Wszystko dlatego, że zwykle nie jest łatwo go kupić. Ale dania z tego delikatnego mięsa są niesamowicie smaczne! Jeśli masz szczęście kupić królika na rynku, na pewno ugotujesz z niego zupę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przepłucz jęczmień i namocz przez 1 godzinę w zimnej wodzie.

Opłucz mięso królika, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.

Dodaj przygotowany jęczmień, czarny pieprz, zimną wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.

Posiekaj szparagi, brokuły, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Wrzuć ziemniaki, szparagi, brokuły i pieczeń do garnka z królikiem. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Sól, wyłącz ogrzewanie i pozostaw pod przykryciem na 10-15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy