Królik jest rzadko spotykany na naszym stole. Wszystko dlatego, że zwykle nie jest łatwo go kupić. Ale dania z tego delikatnego mięsa są niesamowicie smaczne! Jeśli masz szczęście kupić królika na rynku, na pewno ugotujesz z niego zupę.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przepłucz jęczmień i namocz przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Opłucz mięso królika, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.
Dodaj przygotowany jęczmień, czarny pieprz, zimną wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Posiekaj szparagi, brokuły, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.
Wrzuć ziemniaki, szparagi, brokuły i pieczeń do garnka z królikiem. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.
Sól, wyłącz ogrzewanie i pozostaw pod przykryciem na 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy