Solanka z wędzonym mięsem zawsze okazuje się najbardziej aromatyczną ze wszystkich możliwych opcji. A groszek doskonale go uzupełnia. O tym, jak zwycięska jest ta kombinacja produktów, wiedzą wszyscy miłośnicy zupy grochowej.
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- groszek (kłuty) – 100 g
- kiełbasy myśliwskie - 200 g
- wędzone - 400 g
- wędzony kurczak - 150 g
- kiełbasa wędzona na surowo - 150 g
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 2 art.
- oliwki - 2 garści
Przepis na gotowanie krok po kroku
Do gotującego się bulionu dodaj posiekane produkty mięsne i umyty groszek. Gotuj przez pół godziny.
Podsmaż posiekaną cebulę z startą marchewką. Dodaj pomidora i wymieszaj.
Osobno podsmaż drobno posiekane ogórki.
Wyślij wszystkie składniki do mieszanki i gotuj przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy