Barszcz z wędzonkami to zdecydowanie coś nowego! Ale dlaczego nie spróbować i ugotować go w wolnym czasie? Okazuje się jeszcze bardziej aromatyczny. A poza tym gotuje się szybciej, ponieważ nie trzeba gotować bulionu przez wiele godzin.
Składniki
- wędzone - 300 g
- ziemniaki - 300 g
- kapusta kiszona - 200 g
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj wędzone mięso, zalej wodą i gotuj przez 20 minut.
Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 10-15 minut.
Zetrzyj buraki i marchewkę, posiekaj cebulę i wyciśnij kiszoną kapustę.
Podsmaż cebulę z marchewką przez 3 minuty. Dodaj resztę warzyw i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj pomidora, smaż trochę pod pokrywką, Wyślij do barszczu i gotuj przez kolejne 15 minut.
Na samym końcu dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy