pierwsze dania 28.03.2022

barszcz z wędzonkami

45 min
4 porcje
Barszcz z wędzonkami
Toni, stock.adobe.com
0

Barszcz z wędzonkami to zdecydowanie coś nowego! Ale dlaczego nie spróbować i ugotować go w wolnym czasie? Okazuje się jeszcze bardziej aromatyczny. A poza tym gotuje się szybciej, ponieważ nie trzeba gotować bulionu przez wiele godzin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj wędzone mięso, zalej wodą i gotuj przez 20 minut.

Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Zetrzyj buraki i marchewkę, posiekaj cebulę i wyciśnij kiszoną kapustę.

Podsmaż cebulę z marchewką przez 3 minuty. Dodaj resztę warzyw i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj pomidora, smaż trochę pod pokrywką, Wyślij do barszczu i gotuj przez kolejne 15 minut.

Na samym końcu dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy