Chcesz nauczyć się robić Klasyczne gazpacho? Przeczytaj uważnie przepis, zbierz niezbędne produkty i śmiało zacznij. Zupa jest bardzo prosta, więc na pewno nie pojawią się żadne trudności w tym procesie!
Składniki
- pomidory - 300 g
- cebula - 2 kawałki
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- sok pomidorowy - 2 szklanki
- Tabasco - 2 krople
- ocet winny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- bazylia (do zgłoszenia) – 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel pomidory i obraną cebulę w blenderze.
Posiekaj ogórki i ostrą czerwoną paprykę.
Wymieszaj sok pomidorowy, ocet winny, masę warzywną z pomidorów i cebuli.
Dodaj sos Tabasco, sól, zmielony czarny pieprz i oliwę z oliwek.
Dodaj posiekane ogórki, ostrą paprykę i wyślij do lodówki na pół godziny.
Podawaj gazpacho na zimno z odrobiną świeżej bazylii na talerzu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy