pierwsze dania 22.01.2022

Klasyczne gazpacho

15 min
4 porcje
Klasyczne gazpacho
alex9500, stock.adobe.com
0

Chcesz nauczyć się robić Klasyczne gazpacho? Przeczytaj uważnie przepis, zbierz niezbędne produkty i śmiało zacznij. Zupa jest bardzo prosta, więc na pewno nie pojawią się żadne trudności w tym procesie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory i obraną cebulę w blenderze.

Posiekaj ogórki i ostrą czerwoną paprykę.

Wymieszaj sok pomidorowy, ocet winny, masę warzywną z pomidorów i cebuli.

Dodaj sos Tabasco, sól, zmielony czarny pieprz i oliwę z oliwek.

Dodaj posiekane ogórki, ostrą paprykę i wyślij do lodówki na pół godziny.

Podawaj gazpacho na zimno z odrobiną świeżej bazylii na talerzu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy