dania główne 11.02.2022

cienkie chrupiące placki ziemniaczane

25 min
4 porcje
Cienkie chrupiące placki ziemniaczane
lilechka75, stock.adobe.com
0

Takie placki ziemniaczane przypominają frytki, ponieważ są bardzo cienkie i chrupiące. Są wygodne w użyciu nie tylko jako osobne danie główne lub przystawka, ale także jako przystawka. W niektórych przypadkach mogą nawet zastąpić chleb.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ziemniaki i zetrzyj je na średniej lub grubej tarce. Wyciśnij nadmiar wilgoci tak daleko, jak to możliwe.

Dodaj przyprawy i mąkę dla lepkości, wymieszaj obrabiany przedmiot.

Rozłóż cienkie placki ziemniaczane łyżką w wystarczającej ilości oleju i smaż z obu stron na dużym ogniu.

Przenieś je na serwetkę, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy