Fasolka szparagowa to jedna z najlepszych opcji przystawek do pieczonej ryby, w tym różowego łososia. Jest pyszny, szybki, łatwy, wygodny i bardzo zdrowy. Fasola może być świeża lub mrożona. Zamrożone i często już pokrojone, co dodatkowo oszczędza czas.
Składniki
- różowy łosoś - 600 g
- fasolka szparagowa - 400 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj różowego łososia i posiekaj warzywa.
Włóż zieloną fasolkę do formy, na nią rybę i posyp ziołami.
Skrop wszystko oliwą z oliwek i dopraw do smaku.
Piecz różowego łososia w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut pod folią i 10 bez.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy