desery 17.08.2022

śmietana z kwaśną śmietaną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Śmietana z kwaśną śmietaną
Dmitrij Uljanow, stock.adobe.com
0

Śmietana w połączeniu z tymi samymi ciastami śmietanowymi to Podwójna delikatność w jednym deserze. Takie ciasto rozpływa się w ustach bez przesady i zachwyca wszechstronnością zwykłego smaku. A ponadto jest dość łatwy do przygotowania.

Składniki

do ciast:
  • śmietana - 400 g
  • masło - 200 g
  • mąka - 640 g
  • cukier - 200 g
  • soda spożywcza - 1 łyżeczka
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel masło z cukrem i dodaj sodę do śmietany.

Wymieszaj obie masy i stopniowo wprowadzaj mąkę.

Podziel ciasto na pół i piecz każde ciasto w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Gdy ciasta ostygną, pokrój je na pół.

Ubij śmietanę, cukier waniliowy i cukier puder mikserem.

Posmaruj ciasta i pozostaw śmietanę do namoczenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy