desery 17.07.2023

pianki agrestowe

1 godz. 30 min.
4 porcje
Ptasie Mleczko agrestowe
Angelic, stock.adobe.com
0

Jeśli kochasz pianki tak samo jak ja, bardzo radzę spróbować ugotować je w szerokiej gamie smaków. Na przykład ta opcja agrestu jest dobrym rozwiązaniem w szczycie sezonu jagodowego, kiedy jest po prostu dużo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij ogony agrestu, zmiel je blenderem i przetrzyj przez sito.

Zagotuj puree, aż będzie gęste, dodaj 50 g cukru i pozwól mu ostygnąć.

Ubij schłodzone puree z białkiem mikserem, aż będą twarde.

Napełnij agar wodą, wymieszaj i zagotuj.

Dodaj pozostały cukier, miód i skórkę pomarańczową.

Gotuj syrop przez około 7 minut, mieszając.

Kontynuując ubijanie puree, wlej gorący syrop cienkim strumieniem.

Ułóż pianki na pergaminie za pomocą strzykawki do ciasta i pozostaw na noc na stole.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy