Na zewnątrz jest gorąco, co oznacza, że nadszedł czas, aby przygotować zimne napoje i desery w domu. Proponuję dziś zrobić lody Marshmallow. Aby to zrobić, potrzebujesz specjalnych silikonowych foremek, małych patyczków i oczywiście produktów na liście.
Składniki
- śmietana (33% tłuszczu) – 500 g
- mleko - 150 ml
- biała czekolada - 150 g
- cukier puder - 1 szkło
- żelatyna - 20 g
- woda - 120 ml
- czekolada - 150 g
- masło kakaowe - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 10 minut.
W małym rondlu podgrzej mleko. Dodaj białą czekoladę połamaną na kawałki i podgrzewaj, aż będzie gładka, często mieszając.
Wyłącz ogrzewanie, dodaj obrabiany przedmiot z żelatyną i dobrze wymieszaj.
Osobno ubij śmietanę z cukrem pudrem.
Dodaj małe porcje czekolady i żelatyny, dokładnie wymieszaj.
Wlej powstałą masę do silikonowych foremek do popsicle, włóż patyczki i włóż do zamrażarki na 6 godzin.
Na małej patelni złóż połamaną czekoladę na kawałki.
Dodaj masło kakaowe i podgrzewaj w łaźni wodnej, aż masa będzie gładka.
Wyjmij gotowe popsicle z foremek, polej polewą czekoladową i włóż do zamrażarki na kilka godzin.