pieczenie 22.01.2022

rogaliki z szynką i serem

35 min
12 porcji
Rogaliki z szynką i serem
Flavia Novais, stock.adobe.com
0

Przygotuj rogaliki z szynką i serem. To obfita i bardzo smaczna alternatywa dla kanapek. Aby nie tracić czasu na ciasto, kup mrożony przedmiot w sklepie. Dzięki temu proces gotowania znacznie przyspieszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w kuchence mikrofalowej lub w temperaturze pokojowej.

Rozwałkuj na żądaną grubość i wytnij te same Trójkąty.

Pokrój szynkę i ser w cienkie trójkątne plastry.

Połóż ser i szynkę na każdym półfabrykacie. Zaczynając od szerokiej krawędzi, Zwiń luźną rolkę.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż rogaliki.

Posmaruj mieszanką żółtka i ciepłego mleka.

Piecz rogaliki przez 10 minut w temperaturze 210 stopni, następnie zmniejsz do 180 stopni i gotuj przez kolejne 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy