Przygotuj rogaliki z szynką i serem. To obfita i bardzo smaczna alternatywa dla kanapek. Aby nie tracić czasu na ciasto, kup mrożony przedmiot w sklepie. Dzięki temu proces gotowania znacznie przyspieszy.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- ser - 150 g
- szynka - 150 g
- żółtka - 1 rzecz
- mleko - 40 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić ciasto francuskie w kuchence mikrofalowej lub w temperaturze pokojowej.
Rozwałkuj na żądaną grubość i wytnij te same Trójkąty.
Pokrój szynkę i ser w cienkie trójkątne plastry.
Połóż ser i szynkę na każdym półfabrykacie. Zaczynając od szerokiej krawędzi, Zwiń luźną rolkę.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż rogaliki.
Posmaruj mieszanką żółtka i ciepłego mleka.
Piecz rogaliki przez 10 minut w temperaturze 210 stopni, następnie zmniejsz do 180 stopni i gotuj przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy