Kolejną idealną bazą do sernika jest każdy ser twarogowy bez dodatków. A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak go prawidłowo używać. Gotowy deser okazuje się całkowicie samowystarczalny, nawet bez dodatków i wypełniaczy.
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 350 g
- masło - 150 g
- ser twarogowy - 600 g
- śmietana (33%) – 150 ml
- cukier puder - 150 g
- skrobia kukurydziana - 40 g
- sok z cytryny - 20 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka z masłem w blenderze i mocno ubij bazę.
Ubij twarożek, śmietanę i cukier puder. Dodaj jajka, a na koniec skrobię i sok z cytryny.
Wlej masę na podstawę i wyślij sernik do piekarnika.
Umieść pojemnik z wodą na dnie piekarnika.
Piecz sernik przez pół godziny w 180 stopniach, a następnie przez kolejne pół godziny w 150.
Pozostaw go na kolejną godzinę w wyłączonym, lekko otwartym piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy