Nie wyobrażam sobie nawet pysznej domowej pizzy bez oliwek i oliwek. Wybierz dowolne konserwy bez pestek i dodatków. Możesz dodać je zarówno przed pieczeniem, jak i na samym końcu, gdy pizza jest gotowa.
Składniki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwki (lub oliwki) – 100 g
- pieczarki - 50 g
- szynka - 40 g
- ser - 80 g
- kefir - 0.5 szklanki
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- ketchup - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj grzyby i smaż, aż wilgoć wyparuje.
Pokrój oliwki i cebulę w krążki, posiekaj szynkę, zetrzyj ser.
Wymieszaj kefir z jajkiem i przyprawami, dodaj mąkę.
Wlać ciasto na patelnię i smażyć z jednej strony na złoty kolor.
Odwróć tortillę, posmaruj keczupem, rozłóż nadzienie i posyp serem.
Gotuj pizzę przez kolejne 5 minut pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy