Nawet najprostsze ptysie mogą być znacznie bardziej wyrafinowanym daniem. Na przykład, jeśli gotujesz je z łososiem. Ogólnie rzecz biorąc, odpowiednia jest inna czerwona ryba, taka jak różowy łosoś, ale dzisiaj opowiem o łososiu. Zasada pozostaje taka sama.
Składniki
- ciasto francuskie - 400 g
- łosoś - 200 g
- ser śmietankowy - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto i pokrój w prostokąty.
Przetrzyj łososia przyprawami do smaku i posiekaj.
Połóż kawałek łososia na połówkach półfabrykatów. Na wierzchu trochę serka śmietankowego.
Złóż ciasto, ściśnij krawędzie i wyślij ptysie do piekarnika na 20-25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy