pieczenie 14.07.2022

chaczapuri z twarogiem i serem na patelni

45 min
4 porcje
Chaczapuri z twarogiem i serem na patelni
Kamran, stock.adobe.com
0

Mieszane nadzienie z twarogu i zwykłego twardego sera to doskonały wybór do chaczapuri. W razie potrzeby możesz dodać trochę posiekanych ziół lub ostrej papryki. Polecam podawać danie na gorąco-natychmiast z patelni.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj mąkę, białko jaja, śmietanę i olej roślinny, aż się połączą. Zagnieść ciasto i podzielić na części.

Osobno wymieszaj żółtko, roztopione masło, tarty ser i twarożek.

Rozwałkuj cienkie tortille z ciasta, w każdym zawiń nadzienie i ponownie rozwałkuj.

Smaż przez 4 minuty z każdej strony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy