Mieszane nadzienie z twarogu i zwykłego twardego sera to doskonały wybór do chaczapuri. W razie potrzeby możesz dodać trochę posiekanych ziół lub ostrej papryki. Polecam podawać danie na gorąco-natychmiast z patelni.
Składniki
do testu:
- śmietana - 100 g
- białka jaj - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- mąka - 125 g
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj mąkę, białko jaja, śmietanę i olej roślinny, aż się połączą. Zagnieść ciasto i podzielić na części.
Osobno wymieszaj żółtko, roztopione masło, tarty ser i twarożek.
Rozwałkuj cienkie tortille z ciasta, w każdym zawiń nadzienie i ponownie rozwałkuj.
Smaż przez 4 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy