pieczenie 22.01.2022

ptysie z łososia i sera śmietankowego

30 min
4 porcje
Ptysie z łososiem i serem śmietankowym
M.studio, stock.adobe.com
0

Jeśli uważasz, że najdelikatniejszy łosoś z serem śmietankowym nie jest kompatybilny z ciastem, to na pewno nie próbowałeś takich ptysiów! Mówię Ci, jak je ugotować, aby nie zepsuć ryby i ciasta. W razie potrzeby dodaj trochę ulubionych warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj ser śmietankowy ze zmiażdżonym czosnkiem i posiekanymi ziołami do smaku.

Pokrój łososia w paski o średniej grubości i ostrożnie ułóż ser na każdym pasku.

Rozwałkuj ciasto cienko i pokrój w długie wstążki.

Ostrożnie zawiń nadzienie w spiralę, nie pozostawiając żadnych przerw.

Posmaruj ptysie ubitym jajkiem, posyp sezamem i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy