lecho z cukinii z koncentratem pomidorowym bez pieprzu na zimę

50 min
12 porcji
Lecho z cukinii z koncentratem pomidorowym bez pieprzu na zimę
Stanislav, stock.adobe.com
0

Wizytówką kuchni węgierskiej jest lecho. Przygotuj go z dodatkiem ostrej papryki, czosnku i innych warzyw. Dzisiaj powiem ci ciekawy przepis na lecho z cukinii z koncentratem pomidorowym. Tym razem będziemy gotować bez pieprzu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię i obraną cebulę.

Połącz warzywa w rondlu o odpowiedniej wielkości, dodaj koncentrat pomidorowy, cukier, sól i odstaw na 2-3 godziny.

Ustaw garnek na małym ogniu, dodaj olej i gotuj przez 40 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i włóż do przygotowanych słoików. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy