papryka w sosie pomidorowym na zimę

40 min
8 porcji
Papryka w sosie pomidorowym na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Zdecydowanie musisz zaopatrzyć się w tę ochronę na zimę! Papryka w sosie pomidorowym to uniwersalny preparat na każdą okazję. Dodaj go do zupy, gulaszu, shakshuki lub po prostu połóż na stole. We wszystkich przypadkach będzie bardzo smaczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez sokowirówkę.

Wymieszaj powstały sok z solą, cukrem i przyprawami. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Przygotuj paprykę, obierz nasiona, pokrój w średnie plasterki.

Lekko podsmaż paprykę na oleju roślinnym.

Wlej pieczoną paprykę do wrzącego soku z pomidorów, dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj przez 15 minut.

Wlej ocet, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy