fasola szparagowa w pomidorach na zimę

45 min
4 porcje
Fasola szparagowa w pomidorach na zimę
0

Uzupełnij jadalne zapasy pysznym półfabrykatem! Gotuj fasolę szparagową w pomidorach na zimę. Można go dodawać do gulaszu i zup, a także podawać jako dodatek do przystawki. Porcja takich konserw zastąpi pełnowartościową przekąskę białkową.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj fasolę szparagową i obraną cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.

Dodaj fasolę szparagową, przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Dodaj sól i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym.

Następnie przez kolejne 10 minut, wlej ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Włóż do przygotowanych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy