Świetna zdrowa i zdrowa przekąska, którą można przygotować w dużych ilościach i zachować przez długi czas! Kawior jest jasny i bogaty w kolor dzięki zastosowaniu marchwi i buraków, a przyprawy i ocet dodają potrawie dodatkowej głębi smaku.
Składniki
- Burak - 1 kg
- marchew - 1 kg
- cebula - 200 g
- papryka - 1 łyżeczka
- suszone chili - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju do miękkości.
Dodaj startą marchewkę i buraki. Dodaj cukier, sól i przyprawy.
Wlej kilka łyżek wody i gotuj kawior na małym ogniu przez około 60-70 minut.
Wlej ocet i zwiń kawior w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy