Uwielbiam gotować pizzę na mleku, ponieważ mleko to produkt, który zawsze mam w domu. Okazuje się, że jest to piękna cienka baza z chrupiącymi aromatycznymi bokami. Pizza jest zawsze doskonale i równomiernie upieczona.
Składniki
- mleko - 125 ml
- mąka - 170 g
- oliwa z oliwek - 20 ml
- suche drożdże - 0.5 łyżeczka
- cukier - 0.5 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- sos pomidorowy - 100 g
- salami - 100 g
- Mozzarella - 100 g
- ser - 50 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz mąkę, drożdże, cukier i sól. Wlać ciepłe mleko i masło i zagnieść ciasto.
Pozostaw w cieple na pół godziny, a następnie rozwałkuj podstawę pizzy.
Posmaruj sosem pomidorowym i posyp przyprawami.
Ułóż plastry salami i kawałki mozzarelli. Posyp wszystko startym serem.
Piecz pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy