przekąski 22.01.2022

marynowana cukinia z ziołami i miodem

40 min
2 porcje
Marynowana cukinia z ziołami i miodem
0

Jeśli cukinia zostanie pokrojona na najcieńsze wstążki przed marynowaniem – będą jeszcze bardziej nasycone smakiem i aromatem dodatków. Zmienia się Tekstura warzywa, a na wyjściu otrzymasz zupełnie inną przekąskę. A jak można się oprzeć takiemu pięknu, a nawet miodowi i zieleniom?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Pozostaw je na pół godziny, a następnie lekko wyciśnij nadmiar soku.

Marynowana cukinia z ziołami i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Posiekaj warzywa i wyślij do cukinii. Posolić.

Marynowana cukinia z ziołami i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połącz olej, ocet, zmiażdżony czosnek, miód i przyprawy.

Marynowana cukinia z ziołami i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wrzuć cukinię z marynatą i odstaw do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.

Marynowana cukinia z ziołami i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy