Jajka faszerowane łososiem i twarogiem to łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna przekąska. Danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie, jeśli rozłożysz nadzienie przez torbę do gotowania za pomocą kręconej dyszy.
Składniki
- jaja kurze - 5-6 sztuk
- ser twarogowy - 70 g
- łosoś (wędzony) – 70 g
- koperek - 5-6 gałązki
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo w osolonej wodzie. Możesz to zrobić z wyprzedzeniem. Usuń skorupki z jaj, a następnie pokrój je na połówki, usuń żółtka.
Wyślij żółtka do miski blendera. Umieść tam twarożek i kawałki wędzonego łososia. W razie potrzeby wrzuć kilka szczypt przypraw. Zmiel na gładką pastę.
Przenieś makaron do torby do gotowania i napełnij połówki jajek nadzieniem.
Dodaj gałązki świeżego koperku i podawaj jako przekąskę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy