przekąski 22.01.2022

jajka faszerowane łososiem i twarogiem

20 min
4 porcje
Jajka faszerowane łososiem i twarogiem
0

Jajka faszerowane łososiem i twarogiem to łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna przekąska. Danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie, jeśli rozłożysz nadzienie przez torbę do gotowania za pomocą kręconej dyszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo w osolonej wodzie. Możesz to zrobić z wyprzedzeniem. Usuń skorupki z jaj, a następnie pokrój je na połówki, usuń żółtka.

Jajka faszerowane łososiem i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wyślij żółtka do miski blendera. Umieść tam twarożek i kawałki wędzonego łososia. W razie potrzeby wrzuć kilka szczypt przypraw. Zmiel na gładką pastę.

Jajka faszerowane łososiem i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przenieś makaron do torby do gotowania i napełnij połówki jajek nadzieniem.

Jajka faszerowane łososiem i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj gałązki świeżego koperku i podawaj jako przekąskę.

Jajka faszerowane łososiem i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy