Czy można zrobić klasyczny barszcz ukraiński bez przynajmniej jednego tradycyjnego składnika? Oczywiście, że możesz! Od czasów starożytnych nie było jednego ogólnie przyjętego przepisu, a każda gospodyni miała swoje sekrety. Dziś przygotujemy taki barszcz bez ziemniaków! Również w powolnej kuchence.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 300 g
- Burak - 2 kawałki
- kapusta - 100 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj filety, wlej wodę do miski multicookera i ustaw program do gotowania zup na godzinę.
Po pół godzinie dodaj starte buraki, marchewkę i posiekaną cebulę.
Po kolejnych 10 minutach dodaj kiszoną kapustę, pokruszone pomidory i koncentrat pomidorowy z przyprawami.
Gotuj Barszcz do końca programu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy