Wiele osób uważa, że gotowanie fasoli jest trudne. Spieszę rozwiać wątpliwości wspaniałym przepisem na zupę fasolową z wołowiną. Fasolę moczy się na godzinę przed rozpoczęciem gotowania i dlatego doskonale udaje się gotować z mięsem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wstępnie namocz fasolę przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Opłucz wołowinę, pokrój na małe kawałki i włóż do rondla.
Dodaj fasolę, wodę i gotuj przez 1 godzinę po ugotowaniu. Usuń piankę, która pojawi się w tym procesie.
Obierz ziemniaki, marchewki i pokrój w kostkę.
Dodaj ziemniaki i marchewkę do garnka z zupą. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
Sól i wyłącz. Gotową zupę nalegać pod pokrywką przez 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy