Aby kolor ukraińskiego barszczu był jeszcze jaśniejszy, a smak jeszcze bogatszy – Dodaj do niego trochę koncentratu pomidorowego. A następnie w przepisie opowiem szczegółowo, jak i kiedy to zrobić, aby okazało się to tak skuteczne i harmonijne, jak to możliwe.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Burak - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 3 art.
- kapusta kiszona - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- korzeń selera - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ziemniaki - 300 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.
Zetrzyj marchewki, buraki i korzeń selera. Posiekaj cebulę i paprykę. Smaż wszystko razem przez 7 minut na średnim ogniu, mieszając.
Dodaj kiszoną kapustę i koncentrat pomidorowy do warzyw. Wlać niegotowany bulion, dusić przez kolejne 7 minut i doprawić.
Wyślij smażenie na patelnię, gotuj Barszcz przez kilka minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy