Rzodkiewka to jeden z klasycznych składników okroshki, o którym często się zapomina. Ale to ona nadaje potrawie pikantny pikantny smak, nawet bez żadnych przypraw. Przed podaniem radzę dodać trochę posiekanej zielonej cebuli.
Składniki
- kiełbasa - 300 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- jaja kurze - 3 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- rzodkiewka - 150 g
- musztarda - 1 art.
- kwas - 1.5 l
- rzodkiewka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka i ziemniaki do miękkości i ostudź.
Pokrój wszystkie składniki tak drobno, jak to możliwe i posiekaj zieloną cebulę.
Dodaj startą rzodkiewkę lub daikon.
Wymieszaj okroshkę z musztardą i napełnij kwasem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy