pierwsze dania 22.01.2022

lagman z cielęciną, pieczarkami i papryką

1 godz. 55 min.
6 porcji
Lagman z cielęciną, grzybami i papryką
Hihitetlin, stock.adobe.com
0

Jeśli szukasz obfitego dania z mięsem, przygotuj lagman z cielęciną i grzybami. Ta zupa jest szczególnie dobra na chłodne pory roku, kiedy chcesz mięsa i tłustych potraw. Jeśli to możliwe, używaj różnych kolorów papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cielęcinę opłucz, pokrój i gotuj przez 45 minut w osolonej wodzie.

Mięso wyłowić łyżką cedzakową i pokroić jeszcze drobniej.

Zmiel przygotowane grzyby, paprykę i cebulę.

Na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj grzyby, paprykę i gotuj, aż wilgoć wyparuje.

Dodaj cielęcinę, zirę,chmiel-suneli i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj koncentrat pomidorowy, pozostały bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut na małym ogniu.

Przynieś sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem.

Osobno ugotuj makaron do miękkości, wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Ułóż makaron na talerzach, dodaj zupę z mięsem i warzywami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy