Zupy puree przyciągają swoją różnorodnością, ponieważ każde warzywo może stać się podstawą Dania. Na przykład jest to tak łatwa i dietetyczna opcja z selera i kilku jabłek do smaku! Radzę podawać go z balsamicznym.
Składniki
- seler - 350 g
- bulion warzywny - 300 ml
- jabłka - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz jabłka i skórki oraz środek, zawiń w folię i wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i smaż do miękkości.
Dodaj seler i kontynuuj smażenie jeszcze przez kilka minut. Doprawić.
Wlej bulion, zagotuj, dodaj jabłka i ubij wszystko blenderem. W razie potrzeby dodaj więcej bulionu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy