pierwsze dania 04.02.2022

zupa z jabłek i selera

25 min
2 porcje
Zupa
Irina Schmidt, stock.adobe.com
0

Zupy puree przyciągają swoją różnorodnością, ponieważ każde warzywo może stać się podstawą Dania. Na przykład jest to tak łatwa i dietetyczna opcja z selera i kilku jabłek do smaku! Radzę podawać go z balsamicznym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i skórki oraz środek, zawiń w folię i wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Drobno posiekaj cebulę i czosnek i smaż do miękkości.

Dodaj seler i kontynuuj smażenie jeszcze przez kilka minut. Doprawić.

Wlej bulion, zagotuj, dodaj jabłka i ubij wszystko blenderem. W razie potrzeby dodaj więcej bulionu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy