pierwsze dania 23.02.2022

Barszcz zielony z wołowiną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz zielony z wołowiną
timolina, stock.adobe.com
0

Zielony barszcz świetnie sprawdza się na każdym bulionie. Tym razem proponuję ugotować go na kawałku wołowiny. Mięso można odłożyć na inne potrawy lub pokroić i dodać z powrotem do zupy już bezpośrednio na talerzu przed podaniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę wodą, gotuj do miękkości i odcedź bulion.

Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, a po 15 minutach dodaj cebulę.

Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę.

Gdy ziemniaki się ugotują, wyślij jajka, posiekany szczaw i zioła do zupy, dopraw i zagotuj.

Usuń zielony barszcz z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy