Zielony barszcz świetnie sprawdza się na każdym bulionie. Tym razem proponuję ugotować go na kawałku wołowiny. Mięso można odłożyć na inne potrawy lub pokroić i dodać z powrotem do zupy już bezpośrednio na talerzu przed podaniem.
Składniki
- wołowina - 400 g
- szczaw - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 1 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij wołowinę wodą, gotuj do miękkości i odcedź bulion.
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, a po 15 minutach dodaj cebulę.
Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę.
Gdy ziemniaki się ugotują, wyślij jajka, posiekany szczaw i zioła do zupy, dopraw i zagotuj.
Usuń zielony barszcz z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy