Kiełbaski myśliwskie nadają mieszance jeszcze jaśniejszy smak. Ponadto nie trzeba ich gotować tak długo, jak mięso. Dzięki temu przygotowanie ulubionej gęstej zupy staje się jeszcze łatwiejsze. Pozostawanie obojętnym na takie danie jest po prostu niemożliwe!
Składniki
- kiełbasy myśliwskie - 3 kawałki
- wędzony kurczak - 200 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- bulion mięsny - 2.5 L
- pasta pomidorowa - 2 art.
- oliwki - 1 puszka
- kapary - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż przez 3-4 minuty, aż będą miękkie.
Dodaj pokrojone kiełbaski i kurczaka i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj pomidora i gotuj wszystko razem przez 5-6 minut.
Dodaj cienko pokrojone ogórki i gotuj na wolnym ogniu.
Wyślij ziemniaki i smaż do wrzącego bulionu i gotuj mieszankę, aż ziemniaki będą gotowe.
5-7 minut przed końcem dodaj oliwki i kapary.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy