pierwsze dania 08.03.2022

okroshka z burakami i pokrzywą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Okroshka z burakami i pokrzywą
minadezhda, stock.adobe.com
0

Pokrzywa to bardzo oryginalny składnik kuchni rosyjskiej, o którym wielu niezasłużenie zapomina. Proponuję dzisiaj poeksperymentować z nią. I na przykład dodaj go do tak jasnego okroshka z burakami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ziemniaki, buraki i jajka do miękkości. Pokrzywy zalej wrzącą wodą przez 30 sekund.

Zetrzyj buraki, posiekaj wszystkie warzywa, a pozostałe składniki pokrój w kostkę.

Napełnij okroshkę kwasem i wodą mineralną, wymieszaj i podawaj ze śmietaną.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy