Jeśli wolisz gładszą, bardziej jednolitą teksturę bez dużych cząstek, zmiel forshmak w blenderze. Możesz to zrobić nawet kilka razy z rzędu – a otrzymasz przyjemną kremową pastę do kanapek i bruschette.
Składniki
- śledź (filet) – 600 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- jabłka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- biały chleb - 2 plasterki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz chleb w niewielkiej ilości wody.
Ugotuj jajka na twardo i pozwól im ostygnąć.
Obierz jabłko i środek.
Grubo posiekaj wszystkie składniki, włóż do blendera i zmiksuj, aż będą gładkie.
Dodaj olej i przyprawy do forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy