Kanapki z czerwonym kawiorem i masłem to popularna klasyczna przekąska, często przygotowywana na świąteczny stół. Oprócz kanapek do serwowania kawioru można użyć krakersów, tartaletek, koszy waflowych.
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- czerwony kawior - 40 g
- masło - 30 g
- ogórki - 4 kółko
- pietruszka - 4-5 gałązki
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
- Olej roślinny (do smażenia) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb na małe kawałki i lekko usmaż na oleju roślinnym na patelni.
Pozwól chlebowi nieco ostygnąć, a następnie posmaruj plastry masłem.
Ułóż plasterki ogórka i czerwony kawior na kanapkach.
Dodaj zmielony czarny pieprz, aby uzyskać pikantność, a także gałązki świeżej pietruszki. Przystawka jest gotowa do podania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy