przekąski 22.01.2022

zielone pomidory po koreańsku

20 min
3 porcje
Zielone pomidory po koreańsku
0

Koreańskie zielone pomidory to prosta przekąska przygotowywana z niedrogich produktów. W razie potrzeby możesz uczynić go lekko pikantnym lub tak ostrym, jak to możliwe, za pomocą czosnku i czerwonej mielonej papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory można przyjmować w dowolnym rozmiarze. Jeśli używasz wiśni, po prostu pokrój je na pół. Pokrój większe pomidory na ćwiartki lub plasterki. Złożyć w pojemniku lub misce.

Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj sól, cukier, przyprawy. Możesz również dodać czerwoną mieloną paprykę lub paprykę.

Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj ocet, olej roślinny i czosnek przepuszczony przez prasę. Delikatnie wymieszaj wszystko, przykryj pojemnik pokrywką i wstaw na zimno na kilka godzin.

Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Następnego dnia przekąska będzie jeszcze bardziej zaparzona i smaczniejsza. Możesz podawać po prostu lub z gałązką świeżych ziół.

Zielone pomidory po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy