Koreańskie zielone pomidory to prosta przekąska przygotowywana z niedrogich produktów. W razie potrzeby możesz uczynić go lekko pikantnym lub tak ostrym, jak to możliwe, za pomocą czosnku i czerwonej mielonej papryki.
Składniki
- zielone pomidory - 300 g
- sól - 1/3 łyżeczka
- cukier - 1/2 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 3 szczypta
- mielona kolendra - 3 szczypta
- ocet jabłkowy - 1 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- czosnek - 2-3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pomidory można przyjmować w dowolnym rozmiarze. Jeśli używasz wiśni, po prostu pokrój je na pół. Pokrój większe pomidory na ćwiartki lub plasterki. Złożyć w pojemniku lub misce.
Dodaj sól, cukier, przyprawy. Możesz również dodać czerwoną mieloną paprykę lub paprykę.
Dodaj ocet, olej roślinny i czosnek przepuszczony przez prasę. Delikatnie wymieszaj wszystko, przykryj pojemnik pokrywką i wstaw na zimno na kilka godzin.
Następnego dnia przekąska będzie jeszcze bardziej zaparzona i smaczniejsza. Możesz podawać po prostu lub z gałązką świeżych ziół.