kawior z bakłażana pokrojony w kostkę na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana w kostkach na zimę
petrrgoskov, stock.adobe.com
0

Przepis na kawior z bakłażana w kostkach na zimę pozwala zachować aromat i smak świeżych warzyw przez długi czas. W połączeniu sprawia, że kawior jest idealną przekąską do chleba lub dodatkiem do sałatek i innych potraw. Możesz gotować więcej kawioru, aby cieszyć się nim przez całą zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa w bardzo drobną kostkę. Bakłażany i pomidory można obrać.

Dodaj masło, cukier i sól i zagotuj warzywa.

Gotuj kawior przez 45 minut na małym ogniu, wlej ocet i dopraw do smaku.

Dusić przez kolejne 5 minut i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy