Jabłka cynamonowe to klasyczna kombinacja, którą można pokonać na różne sposoby. Dziś oferuję ten przepis na ptysie z cienkimi i delikatnymi plasterkami owoców. Aby uzyskać miękkość i różnorodność smaku, dodaj trochę dżemu lub dżemu.
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- jabłka - 3 kawałki
- dżem - 100 g
- cynamon - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty. Pokrój niewielką część w paski i wykonaj boki. Aby się przykleiły, posmaruj je wodą, mlekiem lub jajkiem.
Nakłuj widelcem podstawę kosza. Do każdego z nich włożyć trochę dżemu, a na wierzchu cienkie plasterki jabłka.
Posyp wszystko mielonym cynamonem i piecz ptysie przez 25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy