pieczenie 14.02.2022

placki z mielonym mięsem i czosnkiem

25 min
4 porcje
Naleśniki z mięsem mielonym i czosnkiem
VIKTORIIA DROBOT, stock.adobe.com
0

Oryginalny przepis zachwyci miłośników obfitych potraw. Z mielonym mięsem naleśniki nadają się do pełnego posiłku. Mięso mielone można mieszać z pozostałymi składnikami, ale o wiele ciekawiej jest rozłożyć je wyspą na cieście. Tak smaczniejsze i piękniejsze!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz mięso mielone, sól, mielony pieprz, paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę.

W osobnym pojemniku wymieszaj mleko, jajka, śmietanę i sól.

Dodaj przesianą mąkę w małych porcjach i dobrze wymieszaj.

Rozgrzej olej na patelni, wyłóż łyżką małe wyspy ciasta. Smaż przez 1 minutę na średnim ogniu.

Na każdy placek nałóż łyżeczkę mięsa mielonego, lekko dociśnij, aby powierzchnia się wygładziła.

Ostrożnie odwróć placki na drugą stronę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3-4 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy