pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z serem i jajkiem na patelni

25 min
4 porcje
Chaczapuri z serem i jajkiem na patelni
Dubnytskaya Photo, stock.adobe.com
0

Klasyczne ajar chaczapuri z jajkiem i serem są gotowane tylko w piekarniku lub w piecu. Ale co, jeśli z jakiegoś powodu nie ma takiej możliwości? Ta opcja na patelni nie wygląda tak spektakularnie, ale jest więcej niż godna smaku!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wszystkie składniki ciasta. Umieść małą tortillę na patelni i smaż na małym ogniu przez 4-5 minut.

Odwróć tortillę. Posyp startym serem do nadzienia i smaż pod przykryciem przez kolejne 3 minuty.

Dodaj żółtko jęczmienia i po pół minuty zdejmij z ognia.

Podobnie upiecz resztę chaczapuri.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy