Aromatyczne chipsy jabłkowe to zarówno przekąska, deser, jak i szybka przekąska na każdy dzień. Zajmują zaszczytne wysokie miejsce wśród ulubionych przekąsek naszej rodziny. Spróbuj-i już nigdy nie będziesz mógł oglądać suszonych owoców w sklepie!
Składniki
- jabłka - 6 sztuk
- mielony cynamon - 0.5 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - 1 szczypta
- mielony imbir - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka w możliwie najcieńsze koła i ułóż na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Posyp je wszystkimi przyprawami i możesz dodać inne do smaku.
Piecz chipsy jabłkowe przez 40 minut w piekarniku o temperaturze 110 stopni, a następnie odwróć i piecz przez kolejne 40 minut.
Gdy frytki ostygną, będą chrupiące.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy