pieczenie 22.01.2022

rogaliki czekoladowe

40 min
12 porcji
Rogaliki z czekoladowymi kroplami
evgenii, stock.adobe.com
0

Jakie są plany na weekend? Czy możesz wypróbować nowy przepis na rogaliki czekoladowe? Kup ciasto francuskie w sklepie i sprawdź pozostałe produkty. Przepis jest prosty, więc nie powinno być trudności.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Rozwałkuj na żądaną grubość i wytnij Trójkąty o tym samym rozmiarze.

Posmaruj każdy kawałek miękkim masłem i delikatnie zwiń w luźną bułkę.

Umieść krople czekolady w blenderze i lekko posiekaj. Powinieneś dostać małe okruchy.

Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem i umieść na pół godziny w ciepłym miejscu.

Rogaliki posmarować mieszanką żółtka i mleka, grubo posypać kawałkami czekolady.

Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejsz do 180 stopni i gotuj przez kolejne 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy