Jakie są plany na weekend? Czy możesz wypróbować nowy przepis na rogaliki czekoladowe? Kup ciasto francuskie w sklepie i sprawdź pozostałe produkty. Przepis jest prosty, więc nie powinno być trudności.
Składniki
- ciasto drożdżowe Francuskie - 500 g
- czekoladowe krople - 3 art.
- masło (miękka) – 20 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mleko - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.
Rozwałkuj na żądaną grubość i wytnij Trójkąty o tym samym rozmiarze.
Posmaruj każdy kawałek miękkim masłem i delikatnie zwiń w luźną bułkę.
Umieść krople czekolady w blenderze i lekko posiekaj. Powinieneś dostać małe okruchy.
Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem i umieść na pół godziny w ciepłym miejscu.
Rogaliki posmarować mieszanką żółtka i mleka, grubo posypać kawałkami czekolady.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejsz do 180 stopni i gotuj przez kolejne 10 minut.