pieczenie 10.03.2022

naleśniki z miodem i puree z dyni

50 min
4 porcje
Naleśniki z miodem i puree z dyni
Denira, stock.adobe.com
0

Za oknem jest zła pogoda i wcześnie robi się ciemno? Czas przygotować pyszne dania, które zachwycą i wzbogacą organizm w przydatne witaminy. Na przykład możesz smażyć apetyczne naleśniki. Użyję miodu, ale jeśli go nie ma, wystarczy cukier.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.

Wlej wodę i gotuj przez 15-20 minut na małym ogniu.

Ugotowaną dynię zmiksuj blenderem, dodaj zmielony cynamon i miód.

Ubij jajka na puszystą pianę.

Dodaj mleko, wanilinę, puree z dyni i przesianą mąkę. Mieszaj masę, aż będzie gładka.

Posmaruj patelnię olejem kokosowym, podgrzej i wlej trochę ciasta na środek, tworząc idealne koło.

Smażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy