Babeczki na mące lnianej mają jednocześnie dwie zalety. Są bezglutenowe, dla tych, którzy się tym przejmują. Zawierają również dużo błonnika, więc deser jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy. Chyba że kolor może być trochę nietypowy.
Składniki
- mąka lniana - 6 art.
- mąka owsiana - 4 art.
- jaja kurze - 3 kawałki
- mleko - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- kakao - 2 art.
- substytut cukru - 1 łyżeczka
- pomarańcza - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie suche składniki i dodaj do nich jajka.
Ubij ciasto, aż będzie gładkie, dodaj mleko i skórkę pomarańczową.
Wlać ciasto do foremek i w razie potrzeby posypać nasionami lub sezamem.
Piecz babeczki w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy