Tradycyjną bazą mięsną ukraińskiego barszczu jest wołowina. I właśnie takie danie przygotujemy dzisiaj. Wybierz kawałek mięsa według własnego gustu-chudą część, jeśli chcesz czegoś łatwiejszego, lub kości, gdy potrzebujesz bogatego bulionu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości przez około godzinę.
Pokrój wszystkie warzywa w kostkę. Wyślij buraki i ziemniaki do bulionu.
Lekko podsmaż cebulę i marchewkę, aż będą miękkie. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. W razie potrzeby dodaj bulion.
Wyślij smażenie do barszczu i gotuj, aż warzywa będą gotowe.
Dodaj przyprawy, zmiażdżony czosnek i posiekany koperek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy