pierwsze dania 25.03.2022

barszcz ukraiński z wołowiną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z wołowiną
radachynskyi, stock.adobe.com
0

Tradycyjną bazą mięsną ukraińskiego barszczu jest wołowina. I właśnie takie danie przygotujemy dzisiaj. Wybierz kawałek mięsa według własnego gustu-chudą część, jeśli chcesz czegoś łatwiejszego, lub kości, gdy potrzebujesz bogatego bulionu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości przez około godzinę.

Pokrój wszystkie warzywa w kostkę. Wyślij buraki i ziemniaki do bulionu.

Lekko podsmaż cebulę i marchewkę, aż będą miękkie. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. W razie potrzeby dodaj bulion.

Wyślij smażenie do barszczu i gotuj, aż warzywa będą gotowe.

Dodaj przyprawy, zmiażdżony czosnek i posiekany koperek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy